Nivell: 3r ESO   Matèria: Català
Data Unitat /Seqüència Didàctica Tasca d’ampliació Tasca de consolidació
17-11-17 1. La narració Literatura: La narració, el conte i la novel·la

Per començar, podríeu fer una visita cultural, si no hi heu estat recentment. Es tracta de la Vil·la Joana, de Vallvidrera, recentment restaurada. S’hi pot anar en tren i caminant un trosset muntanya amunt.

Era la torre d’estiueig del batlle de Sarrià a començaments del segle XIX i Jacint Verdaguer hi va passar els seus darrers dies. Es conserven les habitacions que ocupava a la primera planta. A la planta baixa, entrant hi ha una exposició sobre una altra activitat que s’hi va fer més entrat el segle XX: era una escola d’educació especial molt moderna per a l’època. També hi ha un museu de la literatura força interessant.

Està obert dijous i diumenge i és gratuït.

Esperem que us interessi i que ens en feu cinc cèntims.

Millora l’escriptura

Et proposem  de fer una redacció, pot ser sobre qualsevol tema que t’interessi. És important que facis un esborrany primer i que l’estructura sigui: Introducció, Part central i Conclusió. Cada part ha d’estar separada en un paràgraf diferent. Procura que les frases estiguin ben construïdes. Repassa l’ortografia.

Finalment passa-la a net.

Pot ser sobre qualsevol tema, però si no se te n’acut cap pots fer-la sobre un d’aquests dos:

– El meu amic

-La meva amiga

14-1-18 2. L’ entrevista. Els elements formals dels gèneres periodístics. Dialoguem de Joc Brut:

Creeu un diàleg entre els dos protagonistes principals de Joc brut, la novel·la negra de Manuel de Pedrolo. O bé feu un diàleg entre l’assassí i el policia d’aquest mateix llibre.

A punt per entrevistar?

Prepareu i escriviu una petita entrevista a un familiar o persona del vostre entorn, de 5 o 6 línies i en format de diàleg.

2-3-18 3. La fitxa de lectura Hem llegit l’obra Joc brut, de Manuel de Pedrolo. Us plantejo ara de fer una fitxa literària d’un llibre que hagis llegit recentment i així veureu com es fa una reflexió sobre els llibres que llegim. Engresqueu-vos! Hem llegit l’obra Joc brut, de Manuel de Pedrolo. Us plantejo ara de fer una fitxa literària breu d’un llibre que hagis llegit recentment. Endavant!