Els alumnes de 1r de Batxillerat visiten el refugi 307 de Barcelona


El passat dijous 12 de desembre, el grup de 1r B de batxillerat de l’assignatura d’Història del Món Contemporani i el grup de Dibuix Tècnic vam visitar el Refugi 307 de Barcelona.

Emmarcat dins del temari de la Segona Guerra Mundial, els alumnes van poder viure en primera persona el sistema de defensa que la República va articular al voltant dels barris de Barcelona per frenar el que seria el primer Urbicidi de la història. L’aviació feixista italiana, posant en pràctica noves tàctiques de guerra, van perpetuar de manera sistematitzada un seguit d’atacs sobre la població civil amb l’objectiu d’acabar amb la moral republicana més que qualsevol objectiu de guerra.

Del total de 1401 refugis que es van construir, vam poder visitar un dels que està museitzat per entendre la gran eficàcia que van tenir durant la Guerra Civil Espanyola i que posteriorment el model seria exportat a Londres per protegir a la població civil dels atacs de l’aviació alemanya.

Per acabar, vam fer una passejada passant per diferents espais de la ciutat comtal relacionats amb la guerra.