L’alumnat de 4t d’ESO aprèn sobre el dolor que provoquen les guerres


L’alumnat de 4t d’ESO va participar la setmana passada en un taller sobre el dolor que provoquen les guerres.

La finalitat d’aquesta activitat era, a partir de l’exemple de la Guerra Civil espanyola i la Guerra de Bòsnia, reflexionar sobre el dolor que provoquen les guerres i sobre si cal parlar-ne o no.

Què fem amb l’experiència de la nostra família pel que fa a la Guerra Civil?  Tenint consciència que les experiències traumàtiques costen d’assimilar i gestionar, en Jordi Oriola ens ha animat a explorar la memòria familiar i preguntar als avis i besavis com els va afectar a ells la guerra i la postguerra.

El seu documental ens ha apropat de primera mà a aquest dolor, a partir de les protagonistes (Josefina, 4 anys quan va esclatar la guerra espanyola i Milanka, 21 anys a la guerra de Bòsnia) i del recorregut que fan per alguns llocs de memòria. Com a fil conductor de fons, un grup de teatre jove representa Les 13 roses i van comentant com se senten interpretant els seus personatges.

Ha estat una activitat absolutament necessària i recomanable!