Acte d’inauguració de l’arbre de la memòria


L’acte d’inauguració del nostre arbre de la memòria que va tenir lloc el passat dimecres 6 de novembre va ser molt emotiu, especialment quan els alumnes de 1r d’ESO van invocar a la pau.

Entre altres parlaments vam escoltar les paraules d’algunes mares “hi ha persones que diuen que no s’ha de remoure el passat, que s’han d’oblidar les coses dolentes que van passar i que s’ha de mirar endavant. Nosaltres creiem que només pots mirar endavant després d’haver-te girat, després de conèixer la història, d’assumir-la, per molt dolorosa que hagi estat. També hem d’aprendre d’ella, perquè, qui sap si nosaltres mateixos mai hem de viure situacions semblants? Què faríem? Miraríem cap a una altra banda? Seríem valents?”

Ens quedem amb aquest repte, tot tenint presents els nombrosos exilis actuals.