Xerrada/tertúlia amb Pedro Alarcón, arquitecte


El passat 4 d’octubre ens va visitar en Pedro Alarcón, un arquitecte amb una gran trajectòria professional, qui, entre altres especialitats, és un reconegut professional en la transformació d’espais educatius. Les seves obres estan servint com a model de disseny de les aules del segle XXI.

Va centrar la seva intervenció en una reflexió abstracta sobre el paper de l’arquitectura i altres professions:

  • TRANSFORMAR. És la idea base: modificar la realitat per millorar-la
  • BELLESA. Marca el límit i la finalitat de la transformació. Cal respectar allò que és bell… i si hem portat a terme transformacions que han alterat la bellesa d’un espai natural, cal destruir-les.
  • PROJECTES. Són valuosos per ells mateixos (impliquen pensar, amb multivisió, amb realisme i creativitat alhora…) i permeten crear obres respectuoses amb la bellesa i la funcionalitat.

Ens va deixar frases com: Ens dediquem a dissenyar aules que no semblin aules (on els alumnes s’avorreixen fent feines sense massa sentit) sinó que s’assemblin més a estudis de creació (com els dels publicistes, o empreses com Google…) on els alumnes creen, produeixen, aprenen amb sentit…

Una xerrada profunda que ens va fer pensar.