5 days to dance


De nou aquest any realitzem amb els alumnes de 3r d’ESO el projecte “5 days to dance” i probablement el coneixeu per la pel·lícula que es va fer o pels reportatges que van fer a TV3. Es tracta d’un projecte que pretén posar un major èmfasi en el treball de competències que molts cops queden ocultes en el currículum, com són les emociones, els sentiments o la cohesió grupal.

El projecte el portem a terme del 6 al 12 d’abril i conclou amb una representació dels alumnes a l’auditori de Sant Cugat el dijous 12 a les 19 hores.

 

Un parella de ballarins arriben un matí a l’Institut Arnau Cadell. És divendres i anuncien al grup d’alumnes de 3r d’ESO que tenen 5 dies per pujar a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses. Un petit termini però un gran repte: Moure a les persones quan el mon sovint ens paralitzen.

La dansa obliga a aquest joves a trencar els seus rols en un moment de la seva v en que els rols socials s’estan trenant.

Wilfried Van Poppel y Amaya Lubeigt són els coreògrafs. Ell Holandés, ella basca. La dança és el llenguatge comú, no importa el lloc. Cinc dies, una classe d’adolescents, un microcosmos en el que succeeix un petit, o gran, big-bang.