Nous alumnes de primer d’ESO


145 nous somriures

El passat dilluns 12 de setembre van començar el curs cent quaranta-cinc noies i nois al nostre institut per primera vegada. Els nouvinguts de primer d’ESO es van incorporar amb la resta dels companys i companyes dels altres nivells, tot fent que en aquest curs, que tot just ara encetem, siguin més de 630, els alumnes de l’institut Arnau Cadell.

Molta mandra, van pensar alguns. Però molts d’altres tenien ganes de tornar; o millor: tenien ganes del primer dia de classe. Només del primer. El segon ja podrien tornar a fer vacances, van dir alguns.

Ara bé, el primer dia sempre ha estat especial i encara més, per als nouvinguts i les nouvingudes. Amb onze anys, molts han pensat que mai no arribaria el dia, però sí que els hi arribat: «dotze de setembre, el meu primer dia d’institut», diu una alumna del 1r E, en un to solemne.

Primer, l’acollida i la recepció al saló d’actes amb el director, el professorat, i les tutores i els tutors; a continuació, visita detallada de tot el centre. Després, a l’aula amb la tutora: «cadascú ens vam presentar, encara que bastants ja ens coneixíem perquè som d’escoles properes». Al principi, semblava que els nens es perdien amb les noves instal•lacions, els nous professors i professores, els nous companys, els horaris i les noves matèries. Però, a la fi, no va ser pas tan difícil com sembla.

Un altre alumne del grup de 1r B explicava que durant els primers dies de setembre estava un poc nerviós i preocupat, tot i que, a la vegada, se sentia emocionat perquè començava a sentir-se gran. Podia anar tot sol a l’institut, sense la necessitat de tindre els pares tan a sobre. I aquesta nova situació li va fer sentir-se entusiasmat i engrescat amb la nova etapa.

Els preocupa, si més no, la quantitat de professors i professores, i que les classes els resulti difícils; i com no, estan expectants tot esperant els exàmens. No obstant això, tots aquests neguits resten en un segon terme enfront de les il•lusions, que en són moltes. I com no, dels primers dies, que són inoblidables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *